Proizvodnja mašina za industriju hrane "PALLADIUM-S" email: office@palladium-s.rs
Menu
palladium-s.rs
  • Početna
  • O nama
  • Proizvodi
    • Sušare
      • Sušare za voće i povrće
      • Sušare za testeninu
    • Mašine za pranje voća i povrća – Barboteri
    • Pakerice – automatske i poluautomatske
    • Mikseri
    • Mašina za musli/Protein barove
    • Mašine za blanširanje
    • Duplikatori
    • Pumpa za guste mase
    • Pasirka
    • Kada za osmozu
    • Punilica za tečne materije
    • Elevatori, transportne trake, inspekcijski stolovi
    • Liofilizatori – Freeze dryer
  • Galerija
  • Video
  • Reference
  • Kontakt

Liofilizatori – Freeze dryer

Početna / Liofilizatori – Freeze dryer

Proizvodimo dva modela liofilizatora kapaciteta 15kg i 80kg.

Liofilizacija odnosno sušenje zamrzavanjem (freeze dryer) je široko korišćena metoda za dehidraciju proizvoda.

Vakuum sublimaciono sušenje (liofilizacija) je procedura izvlačenja vlage iz proizvoda metodom sublimacije koje obezbeđuje isparavanje vode iz leda bez prelaza u tečno stanje. Tehnologija predviđa procez zamrzavanja sa daljom liofilizacijom pod dejstvom vakuuma. Iz zamrznutog proizvoda voda se izvlači bez procedure otapanja zahvaljujući ubrzanom isušivanju u uslovima niskog pritiska. Vakumiranjem se postiže izvlačenje vode iz sirovine bez gubitka njenog svojstva i strukture. Sušenje metodom sublimacije (liofilizacija) smatra se naprednim tehnološkim rešenjem koje obezbeđuje dobijanje dehidriranih proizvoda sa najvišim standardima kvaliteta i najdužim rokom trajanja. Tehnologija liofilizacije ima primenu u prehrambenoj, farmaceutskoj industriji kao i u drugom granama privrede. Proces sušenja putem liofilizacije odvija se u uslovima niske temperature i niskog pritiska. Takvi uslovi obezbeđuju maksimalno očuvanje strukturne celovitosti proizvoda kao i njegovog kvaliteta.

Prednosti liofilizacije u odnosu na klasičan način konzervacije proizvoda su sledeće: ukus i fizičko-hemijski sastav proizvoda neznatno se menjaju u odnosu na svež proizvod. Liofilizovan proizvod može u potpunosti da bude obnovljen do prvobitnog svežeg stanja. U procesu liofilizacije umanjuje se težina samog proizvoda i ne iziskuje posebne temperaturne uslove kako za čuvanje tako i za transport.

Liofilizacijom je moguće dugotrajno čuvanje hrane, lekova, bioloških supstanci i ostalih namirnica. U prehrambenoj industriji proizvodi osušeni metodom liofilizacije čuvaju sva svoja korisna svojstva, mogu da budu očuvani do 5 godina bez gubitka arome i ukusa u temperaturnim režimima +-50C.

Konstrukcija liofilizatora

Uređaj za liofilizaciju se sastoji od: komore za sušenje, rashladnog sistema sa rashladnim agregatom, vakuum sistema sa koji u sebi ima vakuum agregat, sistem upravljanja koji u sebi ima elemente kontrole i automatizacije procesa sušenja, sistem zagrevanja.

 

 

PROIZVODI

Sušare
Barboter - mašina za pranje voća i povrća
Poluautomatske pakerice
Mikseri
Linija za musli/protein barove
Mašina za blanširanje - rehidrator
Duplikatori
Pumpa za guste mase
Pasirka
Kada za osmozu
Punilica za tečne materije
Elevatori, transportne trake, inspekcijski stolovi
Liofilizatori

Kontakt

  • +381606085404
  • office@palladium-s.rs
  • www.palladium-s.rs
  • Ugrinovci, Grmovac,
    Nova 4 br 79,
    Beograd
    Serbia

@2021 Palladium-S
Sva prava zadržava Palladium-S